Gastouder Buitelaar

Kinderopvang in Maarn

Waar vind de opvang plaats

De opvang vindt plaats in ons in 1997 gerenoveerde arbeiderswoning uit 1923, waar in 2004 een uitbouw aan geplaatst is. Boven is het niet zo groot, wel 3 slaapkamers met elk plek voor 1 campingbedje, maar wij hebben een lekkere grote tuin van ongeveer 300 m2, waar sinds de Covid-19 pandemie 2 dubbele buitenbedjes staan, waar 4 kindjes kunnen slapen. Ik kan momenteel niet standaard beschikken over 2 van de 3 slaapkamers ivm online lessen van mijn eigen kinderen. De buitenbedjes staan beschut en de kinderen slapen er heerlijk in. De tuin is totaal afgeschermd en bevat een afsluitbare zandbak, een klimrek met glijbaan en divers buitenspeelgoed, wat opgeborgen kan worden in een blokhutje. Sinds januari 2020 hebben wij een witte herder. Overdag, tijdens de opvang, is zij vaak achter in de tuin in een afgezet stuk. Soms verblijft zij ovverdag ook binnen en loopt zij een beetje rond als ik in de kamer bern. Moet ik teveel heen en weer lopen, dan zit zij in haar bench of in de met een traphekje afgesloten keuken. Natuurlijk nemen we haar wel meeals we een wandelingetje maken

Ons huis staat in een rustige wijk, met een pleintje aan de voorkant, met voldoende ruimte om auto's te parkeren tijdens het brengen en halen van de kindjes.

Wat kost de opvang?


De opvang kost in 2021 € 5,42 Luiers, doekjes en babyvoeding niet inbegrepen. Deze dienen de ouders mee te geven, net als een eventuele warme maaltijd of dieetvoeding.


Wanneer is de opvang gesloten?


Vakantie's 2021


Wij vallen onder regio midden. De meeste schoolvakanties is de opvang open. De opvang is wel gesloten op nationale feestdagen, 2 x op een maandag, 4 weken in de zomer en 2 weken rond Kerst en Oud en Nieuw. De precieze data worden aan de ouders ruim van te voren medegedeeld.


Huisregels


Om prettig met elkaar om te gaan hebben we in mijn huis een paar afspraken waar we u vragen rekening mee te houden:

• U kan altijd achterom komen, de voordeur wordt praktisch nooit gebruikt, maar sluit wel altijd de tuinpoort.

• Ook al ben ik boven/ binnen laat altijd even weten wanneer u uw kind brengt of haalt.

• Graag laten weten wanneer u verlaat bent of wanneer u uw kind niet komt brengen. (afspraken hierover staan in het contract.)


Wat vraag ik u om mee te nemen?


Voldoende luiers (liefst voor 1 dag extra)

Reservekleding

Eventueel regenkleding en laarzen

Eigen knuffel

Eventuele voeding (baby-, dieetvoeding of een warme maaltijd)


Verzorgen, hygiëne


Hygiëne: hoe belangrijk?

Vanzelfsprekend is mijn huis schoon; beddengoed wordt regelmatig gewassen. Op vaste dagen (tenzij eerder nodig) zorg ik (wanneer de tijd het toelaat) dat de keuken, en wc gesopt worden en de kamers gestoft, gezogen en gedweild worden. Zo leren de kinderen dat het niet vanzelf schoon wordt en dat als iets vies wordt je het ook schoon moet maken. Ook leer ik de kinderen om handen te wassen na het toilet/potje en voor het eten. Eten doen we aan tafel, niet lopend door het huis, waardoor er geen onhygiënische situaties ontstaan.


Zindelijk worden;

In overleg bespreken we de aanpak om uw kind zindelijk te laten worden. Zelf leg ik er niet te veel nadruk op, ik bied aan om naar de wc te gaan, als ik denk dat een kind er aan toe is. Het helpt als uw kind ook de andere kinderen naar de wc ziet gaan.


Risico-inventarisatie

De gastouderbureaus voeren jaarlijks een risico-inventarisatie bij mij uit waardoor u er zeker van kan zijn dat uw kind in een veilige en gezonde omgeving wordt verzorgd.


Ziek worden en zijn


Hoe ga ik hiermee om, kan het kind blijven als het ziek is?

Uw kindje kan ziek worden terwijl het bij mij is. Ik overleg dan met u wat we het beste kunnen doen. Als het kind zich er prettig bij voelt, hoeft u het kind niet perse op te halen. Is uw kindje thuis ziek geworden, dan graag van te voren overleg of het kindje de opvang dag kan komen, dit heeft te maken met de plannen van de dag en het kindaantal.


Wanneer kan ik het kind niet opvangen?

Heeft uw kind een besmettelijke ziekte of erge hoge koorts of voelt het zich ellendig, houdt het dan liever nog even thuis. Dit in verband met de andere kinderen die bij mij komen. Dit geldt voor bijv. krentenbaard, diarree, spugen. Met waterpokken zijn de kinderen in principe welkom, tenzij het kind erg aan de blaasjes krabt of zich ziek voelt. Dit alles om de hygiëne en de zorg voor de andere kinderen niet in het gedrang te brengen. Sinds de Covid-19 pandemie stelt de overheid regels op wanneer ik kinderen niet mag opvangen. Ik houd me uiteraard aan. Tijdens de pandemie veranderen de regels regelmatig en wat de ene week nog wel kon, mag de andere week opeens niet meer. Ik houd het daarom goed in de gaten en vraag de ouders daar rekening mee te houden.


Medicatie

Gebruikt uw kind medicijnen dan kan ik die in overleg geven. Zet u er a.u.b. wel duidelijk op: naam van uw kind, naam van het medicijn en zorg dat de bijsluiter er bij zit. Ik vraag u om een ‘verklaring medicijngebruik’ in te vullen zodat we eventueel verkeerd gebruik kunnen voorkomen. Sommige medicijnen mag ik niet aan uw kind geven, sommige handelingen mag ik niet voor uw kind doen. Dit is wettelijk geregeld. Voorbeelden zijn sondevoeding, injecteren. Mocht uw kind deze speciale zorg nodig hebben, dan overleg ik met u hoe we dit eventueel kunnen regelen (hulp van buitenaf, instructie door de arts, enz.).